Niet alleen bedrijven hebben belang bij een cyberverzekering. Ook voor particulieren kan het een groot voordeel hebben om een cyberverzekering af te sluiten. De reden dat het in veel gevallen verstandig is om ook als particulier voor deze vorm van verzekeren te gaan, is het feit dat mensen wereldwijd steeds meer met computers, internet en online netwerken gaan werken.

Particuliere verzekeringen zijn in de Anglo-Amerikaanse landen de gewoonste zaak van de wereld. Helaas zijn cyberverzekeringen op dit moment nog zo onbekend in Nederland, dat er voorlopig nog geen ruimte is voor cyberverzekeringen voor particulieren. Nieuwe type verzekeringen worden doorgaans als eerst door bedrijven afgesloten, en later pas door particulieren. Deze particuliere cyberverzekeringen verwachten wij dan ook pas in 2018. Wij verwachten zal dit in de toekomst dat de particuliere vraag naar cyberzekeringen voor particulieren snel zal groeien na 2018.

Voor in de toekomst zijn er veel redenen waarom een particulier zich moet verzekeren tegen cyberschade. Onder de schade dat vergoed zal worden moet je bijvoorbeeld denken aan het hacken van een bankpas, of schade van software. Bankpassen en dergelijke zijn voor hackers in veel gevallen net zo interessant als bedrijfsgevevens.

Momenteel is het wel mogelijk voor bedrijven om een cyberverzekering af te sluiten, maar voor particulieren nog niet. Wij van cyber-verzekering.com zullen zodra cyberverzekeringen voor particulieren beschikbaar zijn alle informatie op deze pagina plaatsen. Bent u dus particulier, houd deze pagina goed in de gaten.